Εκδηλώσεις

"Can you dig it..?" at Six D.O.G.S

Μουσική Σκηνή: Όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το σύνολο των συγκροτημάτων ή μεμονωμένων καλλιτεχνών που ενεργούν σε μια περιοχή (πόλη, χώρα), η μουσική κουλτούρα μιας περιοχής.

Την ερχόμενη Παρασκευή στις 4 και το Σάββατο 5 Ιουλίου θα λάβει χώρα στο Six D.O.G.S. ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ, το "Can you dig it? Fest" με την συμμετοχή 10 ανερχόμενων συγκροτημάτων της νέας ψυχεδελικής, garage και ευρύτερα εναλλακτικής σκηνής. Το πρόγραμμα, οπώς μπορεί να το βρει κανείς στην σελίδα του φεστιβάλ στο facebook εδώ, έχει ως εξής:

Ξεκινώντας την “Ημέρα Ανεξαρτησίας”, Παρασκευή 4 Ιουλίου, ο Lostinthe των Psychedelic Trips to Death έρχεται από Θεσσαλονίκη και μαγειρεύει τα blues με αρκετά σκοτεινά στοιχεία, γαρνίροντας με την μινιμάλ αισθητική του. Μια παρέα ΧΑΡΟΙ βγαίνουν από το χώμα και σπέρνουν με κιθάρες (αντί για δρεπάνι) τον garage punk γλυκό θόρυβό τους. Οι Acid Barretts αφήνουν ολόγυμνη την pop και γράφουν τους δικούς τους όρους πάνω στο σώμα της, με κοπίδι. Οι Steams βάζουν μπροστά τη μηχανή τους ταξιδεύοντας υπνωτισμένοι από το Woodstock μέχρι το Manchester. Οι Melt Mountain βάζουν σε σειρά τις πέτρες τους και μας καλωσορίζουν στον ψυχεδελικό τους κόσμο μέσα από ένα ευαίσθητο όραμα που μεταβάλλεται συνεχώς.

Το Σάββατο 5 Ιουλίου, ο Johnny Labelle θα ερμηνεύσει ιστορίες για όμορφα κορίτσια, ηλεκτρικές συσκευές και παράνομες βουτιές σε πισίνες. Οι Corridor θα μας στριμώξουν σε ένα διάδρομο λουσμένο από πολύχρωμα φώτα neon. Μέσα από το ‘’Μυστήριο Τρένο’’ του Jarmusch, αποβιβάζονται οι Moan και με τα θελκτικά φωνητικά τους μας καλούν να λικνιστούμε. Οι Microondas βγαίνουν ξανά από το δωμάτιο για να μας προσηλυτίσουν στο βυζαντινό rock n' roll τους. Τέλος, οι My Drunken Haze μας μεθάνε με την ονειρική pop τους στέλνοντάς μας να χορέψουμε σε εποχές που δεν έχουμε ζήσει.

Τα live θα συνοδεύσει visual show από τον Aphoristic Ways. Παράλληλα, στο Project Space θα πραγματοποιηθεί έκθεση με έργα της Alice Karveli. 

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνει η παρουσίαση του solo album του J. Labelle, «Fingertrips», και η διανομή του σε 100 χειροποίητα αντίτυπα με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Μ. Τζίμα. Το πρόμο βίντεο του «Fingertrips»:

Ώρα έναρξης: 21.00 και τις δύο μέρες.
Είσοδος: 5 ευρώ γενική την ημέρα.
Περισσότερες πληροφορίες: Six D.O.G.S, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα, τηλέφωνο: +30 210 3210510.
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο

Lewnidas V.