Εκδηλώσεις

"Εμένα Ο Γιος Μου", Κυριακή 27/11 στην Ίριδα

από kaboomzine

Εμένα Ο Γιος Μου

μικρού μήκους ταινία του Χάρη Καραουλάνη

Υπόθεση

Ο Σπύρος βγάζει βόλτα στο πάρκο μια ηλικιωμένη κυρία με κινητικά προβλήματα. Η κυρία μιλάει ακατάπαυστα για τον γιο της. Όταν θα θελήσει αργότερα να του τηλεφωνήσει, θα ανακαλύψει ότι το κινητό της έχει κλαπεί.

Στην ταινία με ευαισθησία και διεισδυτικότητα, ο θεατής καλείται να εστιάσει διαφορετικά στην καθημερινότητα που εκτυλίσσεται γύρω μας.Μέσα από την ελλειπτικότητα του σεναρίου, ο ρεαλισμός της ξεχωριστής σχέσης μητέρας και γιου θυμίζει πως η ζωή μας έχει και άλλες πλευρές από αυτές που επιβάλλει η καθημερινότητα.

Η ταινία «Εμένα ο γιος μου» ξεκίνησε να προβάλλεται σε κινηματογραφικά φεστιβάλ τον Σεπτέμβριο του 2016, κάνοντας παγκόσμια πρεμιέρα στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου, ενώ στην συνέχεια απέσπασε το βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας μικρού μήκους στο 7o Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κορινθίας Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ”.

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο Κινηματοθέατρο Ίριδα (Ιπποκράτους 15 & Ακαδημίας 55, Αθήνα) στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φιλοσοφίας που διοργανώνει το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Γέφυρες.

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία : Χάρης Καραουλάνης

Σενάριο: Δημήτρης Χιωτέλλης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Όλγα Αβραμίδου

Μουσική: Γιάννης Ανδρουλακάκης

Παίζουν οι: Αλεξάνδρα Βαρβεράκη, Χρήστος Κυριακός, Ελεάνα Γρηγορίου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντιγόνη Ρόζα / Σκρίπτ: Λία Μυριδάκη / Βοηθοί Εικονολήπτη: Δήμητρα Σιόντα, Βιβή Βλασταρά / Μοντάζ - Color Correction: Βάσια Παπαηλίου / Ηχοληψία- Μιξάζ: Μιχάλης Μωρακέας / Βοηθός ηχολήπτη: Γεωργία Δαμίγου, Β’ βοηθός ηχολήπτη: Στέλιος Ιωάννης Καπάνταης Κοστούμια: Αφροδίτη Βαφειάδου

Οργάνωση Παραγωγής: Χάρης Καραουλάνης, Αντιγόνη Ρόζα

Παραγωγή: Δημήτρης Καραουλάνης

Είδος: Κοινωνικό Δράμα

Έτος: 2016

Διάρκεια: 7’

Σχετικά με τον αρθρογράφο

kaboomzine