Εκδηλώσεις

Lebanon Hanover concert in Athens Greece 30/5/2014 @ Death disco

 

«Dear, Athenians lurk from the shadows. Hence fourth thou misery,
and let us reign together as an avalanche.»

Με αυτό το πολύ όμορφο μήνυμα, έρχονται οι The Lebanon Hanover, σε επαφή με το αθηναϊκό κοινό τους , για μια πρώτη, έστω και εικονική, συνάντηση, πριν από το πολυαναμενόμενο live τους, αύριο Παρασκευή στο DeathDisco του Ψυρρή, σε διοργάνωση της Fabrika records . Τη συναυλία , η οποία θα αρχίσει αυστηρά στις 22.30, θα έχουν «προλογίσει» οι πανέμορφοι Σελοφάν και ο υπόγειος ρομαντισμός τους. 

 Οι Lebanon Hanover, ένα σύνολο από την Βρεταννία, που παραπέμπει ευθέως στις καλύτερες στιγμές της σκοτεινής αλλά και μίνιμαλ και ηλεκτρονικής σκηνής, των αρχών της δεκαετίας του 80, αποτελούνται από τους larissa Iceglass και WilliamMaybeline. Οι ήχοι τους αποτελούν απαύγασμα του νεοκυματικού ρομαντισμού, ενώ οι στιγμές των στίχων τους μοιάζουν σαν παγωμένες δροσοσταλίδες ενός χρόνου, που τρώει συνεχώς τον εαυτό του, ποθώντας-πάντοτε- απέλπιδα, την ακινησία. Στο Bat Cave το 1982 θα χόρευαν πρώτη γραμμή, μπροστά από την εμβληματική παρουσία ενός Peter Murphy-εάν φυσικά δεν είχαν γεννηθεί τέσσερα και έξη χρόνια μετά από αυτή την χρονιά, αντιστοίχως! Περιπλανώμενοι ανάμεσα στη Γερμανία και τη Βρεταννία, ηχογράφησαν, πριν δύο χρόνια, το εύθραυστο αριστούργημα του « why not to be a solo» και έκτοτε βρίσκονταν σε τούρ μέχρι αυτή την περίοδο, που όντας πλέον ιδιαιτέρως αγαπητοί στο ευρωπαικό κοινό-αλλά και όχι μόνον-, παράλληλα με ζωντανές εμφανίσεις τους όπως η αυριανή, δουλεύουν και πάνω στο σχέδιο του τρίτου τους άλμπουμ τους. Πιστεύω πώς όπως είναι φημισμένοι για την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, των εμφανίσεων τους , έτσι και σε αυτή την επερχόμενη Τρίτη τους δισκογραφική προσπάθεια δεν θα μας απογοητεύσουν καθόλου.

«Ας προσέλθουν λοιπόν, μαζί με κόκκινο κρασί, οι υάκινθοι των σκοτεινών στιγμών μας…ας προσέλθουν, κι ας σβήσουν τη δίψα τους μαζί μας…»

Σχετικά με τον αρθρογράφο

Γιάννης Ραουζαίος