Εκδηλώσεις

Plissken Festival 2014

Στο κτήριο 56 του πολιτιστικού κέντρου ελληνικός κόσμος και φέτος, το plissken festival είναι έτοιμο να δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Όπως έχουμε γράψει και αλλού το ήδη βραβευμένο, φεστιβάλ, για την οργάνωση και τις επιλογές του, φέτος θα βρίσκεται μαζί μας με 5 σκηνές-ανάμεσα τους και comedy stage- και 67 καλλιτέχνες από όλο το φάσμα της «υπόγειας» μουσικής σκηνής της υφηλίου.

Με πρεμιέρα στο 6 dogs την Πέμπτη 5 ιουνίου , και με μιά συνέχεια, που περιλαμβάνει από δράσεις οικολογικού περιεχομένου, πάνω στις επιπτώσεις της ατμοσφαρικής ρύπανσης στα πρόσωπα των συμμετεχόντων και με την βοήθεια της ... «εικονικής πραγματικότητας», έως ακόμα πιό σύνθετες δράσεις , από τα extreme games του allou fan park, έως αγώνες με ποδήλατο, πλάι σε live τα οποία περιλαμβάνουν ηχηρά ονόματα σαν τους nightmare air, soft moon, 65dayw of static, Suuns, victim of society, wooden ships, boogarins και  dj s σε συνεργασία με την red bull music academy και την ομάδα Black Athena, όπως οι Bomba Synergia sound system, Αdamantios kafentjis, Duckem και digital riot, το Plissken φαντάζει σαν ένα γεγονός τόσο μέσα στα ευρωπαικά ανάλογα δρώμενα, που δείχνει ακριβώς αυτό όπως και πολλές άλλες προσπάθειες , διαφορετικών τάσεων και θέσεων , πώς το ελληνικό underground σε όλες τις μορφές του, περνάει μεγάλη άνθηση.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί τα ξημερώματα του σαββάτου, στο κτήριο 56 του ελληνικού κόσμου και για τον κόσμο που θα το έχει επιλέξει , θα είναι μιά εκπληκτική μουσική παρέλαση, ήχου και φωτός.

Προσωπικές μου επιλογές;

Το εξαιρετικό nineties rock των Girls Against Boys

Η  ψυχεδέλεια, των-με έναν τίτλο που έρχεται κατευθείαν απο την  psy rock σκηνή των sixties- wooden ships

Οι Fuck Buttons με τις νεο grunge επιρροές τους-πρός το πειραματικότερον-

Οι Soft Moon η electro-rock σκοτεινή τους ψυχεδέλεια

Οι nightmare air

Oι Bombing the avenue νεο ροκ , «δικοί μας»

Και οι Black lips υπέροχοι και στην καλύτερη στιγμή της καριέρας τους.

Σχετικά με τον αρθρογράφο

Γιάννης Ραουζαίος