Μουσική Συνεντεύξεις

Αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση (με τους Neon, Socos και Δημήτρη Κογιάννη)

από kaboomzine

Βρεθήκαμε στο μετρό της Πανόρμου και ξεκινήσαμε για να βρούμε τον Δημήτρη Κογιάννη. Τον συναντήσαμε στο σπίτι της Σαπφούς, ένα σπίτι-στέκι, όπως είπε ο ίδιος, γεμάτο αφίσες, βιβλία και καπνικά. Μέχρι να στηθεί η κάμερα, κάναμε αναδρομή στις αγαπημένες μας ελληνικές μελοποιήσεις, βάζοντας ο ένας μετά τον άλλο κομμάτια στο youtube. Ξέχασα να του βάλω την Αφήγηση, τώρα που το σκέφτομαι.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, συναντήσαμε στο σταθμό των Πετραλώνων τον Βύρωνα, που μας οδήγησε στο σπίτι του Νίκου για να μας συστήσει τους υπόλοιπους Neon. Εκεί διακόψαμε κάπως απότομα μια θεατρική πρόβα, παρόλ' αυτά η Χριστίνα μάς πρόσφερε νερό και τσάι και μας άφησε να χρησιμοποιήσουμε το καλό δωμάτιο, που οι τοίχοι του ήταν στρωμένοι με δίσκους και πίνακες. Η συζήτηση γρήγορα ξέφυγε από τον αυστηρό σκοπό μας και κινήθηκε από το Μεσαίωνα και την ψυχανάλυση ως το breaking bad και το ρεμπέτικο.
 

Την επομένη, είχαμε ραντεβού με τον Socos. Τελειώσαμε τη δουλειά μας σχετικά γρήγορα, επαγγελματικά θα έλεγε κανείς, κι ύστερα βρεθήκαμε πιο χαλαροί, αγκαλιά με μια υπέροχη γάτα, να συζητάμε για τους υπερρεαλιστές, την ηθική και τα ζώα. Χαιρετηθήκαμε και φύγαμε για το μοντάζ.
 

Ίσως το θέμα που είχαμε επιλέξει γι' αυτό το αφιέρωμα να μας στένεψε κάπως κι έτσι να έμειναν εκτός κάμερας πολλά ωραία πράγματα που κρατήσαμε στο μυαλό μας.
Πιστεύω όμως πως κάτι από το πνεύμα αυτών των ημερών πέρασε μέσα στο βίντεο που σας παρουσιάζουμε εδώ· ελπίζω δε, τα παιδιά που συμμετείχαν να το βρουν αντάξιο της δικής τους δουλειάς. 
 

Το αφιέρωμα έκανε για λογαριασμό του Kaboom ο Γιάννης Κ. με guest director τον Lucas Oldwine.

 

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο

kaboomzine