Εκδηλώσεις

Radical Breaks – "the Rad1cal"

από kaboomzine

Η μέχρι πρότινος γνωστή ως ομάδα διοργάνωσης hip-hop party, Radical Breaks, μόλις εξέδωσε την πρώτη της κυκλοφορία ως record & art label, ένα EP τεσσάρων κομματιών με τίτλο "the Rad1cal".

Πρόκειται για έναν συνδυασμό funk, electro, downtempo και trip-hop, πάντα με βάση το hip-hop και την αγάπη των καλλιτεχνών του Radical Breaks γι' αυτό. Προκύπτει έτσι ένα όμορφο ηχητικό αποτέλεσμα πλαισιωμένο με κατάλληλα επιλεγμένες φωτογραφίες και artworks.

Τους στίχους και την ερμηνεία έχουν αναλάβει οι ράπερς του label, Infinik και A.Ex, ενώ τη μουσική παραγωγή, το ιδρυτικό μέλος των Radical Breaks, VoxPopuli. Υπεύθυνος για τη φωτογραφία και τα artworks είναι ο Δημήτρης Γιώτης. Τέλος, η μίξη και το mastering έγιναν στο στούντιο της E'n'D Productions από τους Dtayes και Ibo Himi.

Το EP περιλαμβάνει 4 διαφορετικά μεταξύ τους κομμάτια, πάντα βέβαια στα πλαίσια της hip hop κουλτούρας, με το κάθε κομμάτι να διατηρεί τον δικό του χαρακτήρα. Ο  Ιnfinik σε ένα boom bap rap κομμάτι με 90΄s καταβολές και εμφανές το funk και trip hop στοιχείο, όσο και  ο A.Ex με έντονο ψυχεδελικό ήχο, αφήνουν το δικό τους ραπ στίγμα στα πρώτα δύο κομμάτια. Ο Seroto9 στη συνέχεια με ένα μελωδικό trip hop κομμάτι σε αγγλικούς στίχους αλλά και ο παραγωγός της κοοπερατίβας VoxPopuli, κλείνει με μία downtempo trip hop παραγωγή μεταφέροντας τα δικά του vibes, με τη γνωστή πάντα Radical Breaks αισθητική.

Η παρουσίαση δίσκου θα γίνει την Παρασκευή, 28 Απριλίου στο White Rabbit (Σολωμού 12, Εξάρχεια), όπου το κοινό θα μπορέσει να ακούσει παλιά και νέα rap κομμάτια από τους Infinik, A.Ex και Seroto9, ενώ οι VoxPopuli και Dalee θα αναλάβουν τα pads για να παρουσιάσουν live instrumental δουλειές τους. Στη σκηνή θα ανέβουν διάφοροι φίλοι και συνεργάτες των Radical Breaks, όπως ο Φρανκ και Νιο.Στε, ενώ στα turntables θα βρίσκεται ο Dj Nostatoh από τους Νεκρούς από Κούνια. Τέλος, μετά το live θα ακολουθήσει after party με special guest dj τον Stiko!

 

*επιμέλεια κειμένου-παρουσίαση κομματιών: Βλάσης Τζήλιος 

Σχετικά με τον αρθρογράφο

kaboomzine