Εκδηλώσεις

50 χρόνια από τον Μάη του '68. Το Kaboom Στοσχολείο

από kaboomzine

Με αφορμή την κυκλοφορία του 4ου τεύχους μας, και στα πλαίσια της θεματικής για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εξέγερση του Μάη του '68 στη Γαλλία, θα φιλοξενηθούμε ΣτοΣχολείο (Προποντίδος 51, Κολωνός) όπου θα συνομιλήσουμε με τον Σταύρο Μπονάτσο και τον Στέφανο Ροζάνη για την επίδραση του Μάη τότε και σήμερα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 11/5 στις 20:00.

Ο Σταύρος Μπονάτσος σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. στο εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη και λιθογραφία στην Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts και στην Ecole Nationale Supérieure des Arts Appliqués et des Métiers d’ Art στο Παρίσι, στο εργαστήριο πλαστικών υλών και πολυεστέρα του J. Cantes, με υποτροφία.

Ο Στέφανος Ροζάνης σπούδασε Μαθηματικά και Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Φιλοσοφία στο Καθολικό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας. Δίδαξε, μεταξύ άλλων, φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Σορβόνης, καθώς και στο Τμήμα Μέσων Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι συγγραφέας δοκιμιακών έργων, φιλοσοφικών μονογραφιών και ποιητικών συλλογών.

Οι ομιλίες θα περιλαμβάνουν βιωματικές και θεωρητικές προσεγγίσεις που σχετίζονται με την περίοδο των γεγονότων.

Την ομιλία θα ανοίξει με παρουσίαση της θεματικής του τεύχους, που αφορά τον Μάη του '68, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού μας Μάριος Κατρίτσης.

Σχετικά με τον αρθρογράφο

kaboomzine