TV series

24 χωρίς Τζακ Μπάουερ, χωριάτικη χωρίς φέτα!

Η είδηση λοιπόν της περασμένης εβδομάδας, είναι ότι το 24 επιστρέφει στο FOX. Κανονικά αυτά είναι καλά νέα, άλλωστε την έχω περιγράψει τη σχέση μου με τη σειρά και σε παλαιότερο κείμενο. Όμως υπάρχει μια παγίδα. Στο νέο 24 δεν θα πρωταγωνιστεί ο Τζακ Μπάουερ, δηλαδή ο Κίφερ Σάδερλαντ, αλλά κάποιος Έρικ Κάρτερ, στρατιώτης που επιστρέφει στις Η.Π.Α. και κάπως καταλήγει στη CTU να το παίζει σωτήρας του έθνους. Και μαντέψτε ποιος θα υποδύεται το παλιοφάνταρο. Ο Κόρεϊ Χόκινς. Ποιός είναι αυτός; Ο κομπάρσος με τα κοτσιδάκια από το The Walking Dead!

hawkins

Ρε είμαστε καλά; Προσπαθείς να αναστήσεις μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές, έχεις στη διάθεσή σου τον πιο badass χαρακτήρα ever και λες "κάτσε μωρέ να δοκιμάσουμε και κανέναν άλλον...!";Είναι σαν να έχεις τον Messi στη διάθεσή σου και να βάζεις βασικό τον Καρέλη ξέρω ΄γω (θέλω χειροκρότημα που με τις ανύπαρκτες ποδοσφαιρικές μου γνώσεις έβαλα τέτοια πρόταση στο κείμενο. Ευχαριστώ).Ρε μάθετε μπαλίτσα εκεί στο Αλεπουδοκάναλο!
Η μόνη περίπτωση που βγάζει νόημα είναι να αρνήθηκε ο τιτανοτεράστιος Κίφερ, οπότε γαμιέται λιγουλάκι, αλλά εντάξει κατανοητό. Περασμένα μεγαλεία, διηγώντας τα να κλαις. Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε σίγουρος ότι το νέο 24 θα είναι "κουλ και έξυπνο" και ότι πάντα σε πρώτο πλάνο ήταν η ιδέα, οπότε δεν έχει και τόση σημασία που θα αλλάξει ο ηθοποιός. Και ατσαλένιος και κιμπάρης. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όσο και αν συμφωνώ ότι το real time τότε ήταν πραγματικά γαμάτο εύρημα, αν θες 24, φροντίζεις να κλείσεις τον mr. 24. Αλλιώς έχεις 24 από τα lidl ένα πράγμα. Η σειρά με τον νέο ηθοποιό όσο καλός και να είναι, είναι σαν χωριάτικη χωρίς φέτα. Σαν mojito χωρίς ρούμι, αλλά με ρακί, αυτό το έθνικ έκτρωμα των ντόπιων barmen. Σαν σουβλάκι χωρίς γύρο. Σαν γιατρό χωρίς πτυχίο. Σαν μπάτσο χωρίς ψυχολογικά. Σαν σεξ χωρίς μαστίγιο. Εντάξει, νομίζω έγινα κατανοητός.

jack bauer meme

Απανταχού fans της εμετικής μα πωρωτικής αμερικανικής προπαγάνδας, δεν θα πέσουμε αμαχητί. Ο Τζακ ο Μπάουερ δεν θα το ήθελε. Ο αγώνας συνεχίζεται. Είμαστε πολλοί και είμαστε αργόσχολοι. Δεν ξεχνάμε, δεν έχουμε πραγματικά σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε, να μας περιμένετε. Δόξα και τιμή στον Κίφερ Σάδερλαντ.

Σχετικά με τον αρθρογράφο

Καπετάνιος Σούπας