Εκδηλώσεις

Εκδήλωση στο Λεξικοπωλείο

από kaboomzine

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 19:00, το Kaboom θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο Λεξικοπωλείο στο Παγκράτι, (Στασίνου 13, πλησίον της Πλατείας Προσκόπων) για μια συζήτηση σχετικά με τις θεματικές του έκτου τεύχους του περιοδικού μας που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Πιο συγκεκριμένα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας θα βρεθεί η ανθρωπολογία και η σημασία της για την πολιτική. Στο τεύχος κάνουμε λόγο για δύο μορφές ανθρωπολογίας, δηλαδή συγκρότησης των ανθρώπων και των σχέσεων μέσα στην κοινωνία: από τη μία, τη νεοφιλελεύθερη ανθρωπολογία, δηλαδή την κατασκευή υποκειμένων και σχέσεων που είναι απαραίτητες για τον νεοφιλελευθερισμό· από την άλλη, τη δική μας ανθρωπολογία, με άλλα λόγια τις ανθρώπινες ποιότητες που μπορούν να υποστηρίξουν το πολιτικό μας πρόταγμα.

Μέσα από παραδείγματα που εκτείνονται από τα dating apps, τη θετική ψυχολογία και τα βιβλία αυτοβοήθειας μέχρι την πιάτσα και την αλληλοβοήθεια, θα προσπαθήσουμε να δούμε πώς λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής που συχνά μας φαίνονται τετριμμένες, ουδέτερες και μη πολιτικές μπορούν ενίοτε να έχουν την πιο βαθειά σημασία.

Σχετικά με τον αρθρογράφο

kaboomzine