Εκδηλώσεις

Fraternity of Sound

  Το Fraternity of Sound ήρθε για να μείνει! Από αύριο και για τέσσερεις συνεχόμενες ημέρες, ένα πολυσυλλεκτικό –αλλά στοχευμένο στο εννοιολογικό του πλαίσιο– φεστιβάλ θα μας κρατήσει συντροφιά με μια πληθώρα συγκροτημάτων, που περιλαμβάνουν από παλιούς αγαπημένους γνώριμους (όπως τον Τhurston Moore από τους πάλαι ποτέ Sonic Youth  με το προσωπικό του σχήμα, τους ψυχεδελικούς droners The Soft Moon) και νέους αγαπημένους από την ελληνική σκηνή (Κοοba Tercu, Omega Monolith και Αfformance) μέχρι νέους ήρωες της παγκόσμιας σκηνής όπως οι Τhe Maggot Heart.

  To φεστιβάλ πραγματοποιείται σε δύο χώρους –ο ένας είναι το νεότευκτο club Temple (διακρίνω κάτι από ένα ελαφρό touch παλιών καλών psychic tv εδώ;) και ο άλλος φυσικά το γνωστό και απολύτως καταξιωμένο στις εκδηλώσεις του Fuzz– που θα επιτρέψουν να ξεδιπλωθεί τις επόμενες ημέρες μια φαντασμαγορία ήχων και εικόνων, η οποία κρύβει μέσα στον πυρήνα της live εμπειρίες που θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στο μνημονικό μας υπόστρωμα.

  Είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό το συνολικό σχήμα που προβάλλεται μέσα από το FOS. Πρόκειται για μια δυναμική διαλεκτική ισορροπία ανάμεσα στο σκληρό και στο απόκοσμο, στο φως και στις σκοτεινές διαστάσεις που ελλοχεύουν στον «υπόγειο» ήχο, αλλά και στις πραγματικότητες μιας δημιουργικής μηχανικής του rock and roll, έτσι όπως θα συνέβαινε εάν μπορούσαν να αφεθούν ελεύθερες πολλές τάσεις του μαζί ώστε να διαδράσουν στον ίδιο χώρο. Αυτό δεν μπορεί παρά να κρύβει μια συνέπεια μουσικών και αισθητικών επιλογών, που δεν φοβάται να τολμήσει ούτε υποκρίνεται πως τις αρέσουν οι εύκολες λύσεις.

  Oι Circle δίπλα στους Nurse with wound; Οι Soft Moon δίπλα στους Unsane; Ο Thurston Moore κι οι Omega Monolith; Όλοι μαζί συνεπαρμένοι σε μιά σειρά από βραδινά πάρτυ; 'Ολα αυτά σηματοδοτούν την ύπαρξη ενός ευρύτερου συνθετικού πλάνου, πάνω στο σώμα της σύγχρονης μουσικής σκηνής – η ενορχήστρωση που λέγεται FOS είναι μονάχα η αρχή.

Σχετικά με τον αρθρογράφο

Γιάννης Ραουζαίος