Εκδηλώσεις

Η άνοδος (σκηνική σύνθεση)

από kaboomzine

Το εργαστήρι υποκριτικής που λειτουργεί στο Studio Μαυρομιχάλη παρουσιάζει τη δουλειά του και ανεβάζει το έργο Η ΑΝΟΔΟΣ (Σκηνική Σύνθεση).

Στις 7,8,9,11,12 και 13 Σεπτεμβρίου 2015 στο Studio Μαυρομιχάλη.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

 Αναζητώντας τα αίτια της κρίσης τα μυαλά σαλεύουν ταρακουνιούνται και διαφεύγουν από την λογική, ψάχνοντας δικαιολογίες για να γαντζωθούν. Κι όμως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Σε κάθε κρίση που ο κόσμος αναποδογυρίζει, η διαφυγή δεν αφορά καμιά ανωτερότητα, αντίθετα οδηγείται στο κακό.

Η άνοδος του ναζισμού είναι το πιο σημαντικό παράδειγμα που οδηγούν οι συνέπειες μιας κρίσης.

Το Θεατρικό Εργαστήρι Υποκριτικής του Studio Μαυρομιχάλη ανεβάζει για την φετινή χρονιά ένα έργο που αναφέρεται στον παρελθόντα χρόνο αλλά με ευθείες αναφορές στο σήμερα. Χρησιμοποιώντας κείμενα των ίδιων των μελών της ομάδας, του Κλάους Μαν, του Μπέρτολ Μπρέχτ, αλλά και στοιχεία από το καμπαρέ, στοιχειοθετείται ένας κόσμος κρίσης που ρέπει στον φασισμό, αλλά το κυριότερο στην συνενοχή σε κάθε φαύλη κατάσταση, αν αυτό βολεύει την προσωπική ευημερία, αγνοώντας την δυστυχία που υπάρχει δίπλα μας.

 Λίγα λόγια για τo εργαστήριο υποκριτικής:

 Το Θεατρικό Εργαστήρι Υποκριτικής του Studio Μαυρομιχάλη λειτουργεί για έκτη συνεχή χρονιά, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη και ηθοποιού Φώτη Μακρή, της χορογράφου και ηθοποιού Στέλλας Κρούσκα και της ηθοποιού Κλεοπάτρας Τολόγκου.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όσους αγαπούν το θέατρο και θέλουν να το γνωρίσουν λίγο καλύτερα. Μέσα από θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις σωματικής έκφρασης και επικοινωνίας, αναλύσεις θεατρικών έργων και ρόλων, θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τη τέχνη του Θεάτρου και ίσως να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

 Στο τέλος κάθε χρονιάς, γίνεται μια παρουσίαση της δουλειάς της ομάδας για τους φίλους μας.

Τις προηγούμενες χρονιές στο πλαίσιο του εργαστηρίου έχουν παρουσιαστεί από τους συμμετέχοντες τα έργα: Το Παιχνίδι της Σφαγής του Ευγένιου Ιονέσκο (2011), Η Τελετή του Παύλου Μάτεση (2012), Αγγέλα του Γιώργου Σεβαστίκογλου (2012), Το Γεύμα της Λείας Βιτάλη (2013), Το Καινούργιο Σπίτι του Κάρλο Γκολντόνι (2013), Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται του Ρομπέρ Τομά (2014) και Η Αυλή των Θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλη (2014).

 Υπεύθυνος εργαστηρίου : Φώτης Μακρής

Διάρκεια Εργαστηρίου : Οκτώβριος 2014 - Ιούνιος 2015

Οι συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου, Στέλλα Κρούσκα

Σκηνικά - Κοστούμια: Διονύσης Μανουσάκης

Χορογραφίες: Στέλλα Κρούσκα

Μουσική – Τραγούδια: Λυδία Θεοχάρη

Ενορχήστρωση - πιάνο: Παναγιώτης Κραμπής

Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Τσαμαντάκης

Βοηθός σκηνογράφου: Αγγελική Μιράση

Ραφή Κοστουμιών : Λίντα Σούλα

Σχέδιο αφίσας: Αντρέας Γιολάσης

 Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):

Αποστολοπούλου Χριστίνα, Αργυριάδη Αλίκη, Αργυριάδης Νίκος, Βλαχοδιαμάντη Νοέλ, Βλαχοκώστα Ελίνα, Γαλανάκη Δέσποινα, Γιαννόπουλος Θάνος, Δασκαλόπουλος Άγης, Δημάκος Αλέξανδρος, Δημάκου Χριστίνα, Δημητριάδου Αντιγόνη, Θεοχάρη Λυδία, Κοντογιάννη Βικτώρια, Κράλλης Γιώργος, Κρέστα Χαρά, Μαλιδέρου Σόνια, Μιλλεούνης Φάνης, Μιράσι Αγγελική, Μπαραμίλη Μαίρη, Παπαδοπούλου Μαίρη, Πρωτοπούλου Ανδριάννα, Σιούπουλης Λεωνίδας, Σταύρου Κωνσταντίνα, Σπεντζούρη Πόπη, Τσαμαντάκης Γιάννης, Τσατσάκη Μαρία

 Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Στις 7,8,9,11,12 και 13 Σεπτεμβρίου 2015

Στις 9.00 μ.μ.

Στο Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134,  Αθήνα.

 Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο του θεάτρου 210-6453330. Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Σχετικά με τον αρθρογράφο

kaboomzine