Μουσική Συνεντεύξεις

Οι Bad Bid απαντούν στο ερωτηματολόγιο του kaboom

από kaboomzine

 1.   Γιατί παίζετε μουσική;

Όλοι μας έχουμε ανατραφεί από την τηλεόραση και πιστεύουμε ότι κάποια μέρα θα γίνουμε ροκ σταρς (στην περίπτωσή μας προγκ/φολκ/πανκ σταρς), αλλά δεν πρόκειται, κι ενώ σιγά-σιγά έχουμε αρχίσει να συνειδητοποιούμε αυτό το γεγονός, αντί να θυμώνουμε συνεχίζουμε την αναφορά σε πράγματα που αγαπάμε.

2.  Αν είχατε ναυαγήσει σε ένα νησί ποιον δίσκο θα θέλατε να είχατε πάρει μαζί σας;

1η επιλογή, Marnie Stern - This Is It and I Am It and You Are It and So Is That and He Is It and She Is It and It Is It and That Is That και 2η επιλογή, The Strokes - Is This It?

3.  Ποια ταινία θα θέλατε να είχατε επενδύσει μουσικά;

Κάτι θεατρινίστικο αλλά αφελές και σχολιαροπαιδαρίστικο (υπάρχει), οπότε το Rushmore (Wes Anderson).

4.   Με ποιον ήχο έχετε συνδυάσει την παιδική σας ηλικία;

Ε, αναπόφευκτα 90's ματζόρε συγχορδίες με ημιβρώμικο χλιαρό gain, κι οτιδήποτε συγκαταλέγεται εντός αυτού του βεληνεκούς.

  5.   Με τι ποτό ή ψυχοτρόπες ουσίες ταιριάζει καλύτερα η μουσική σας;

Fanta χωρίς ανθρακικό (το μπλε), οτιδήποτε της ΕΨΑ, οτιδήποτε λέει γκαζόζα πάνω, αυτήν την σκόνη που έριχνες μικρός στο στόμα σου και έκανε κρακ-κρακ-κρακ-κρακ (όχι κρακ), και κάνα ουισκάκι.

6.   Ποιο τραγούδι θα τραγουδούσατε μεθυσμένοι έξω απ’ το σπίτι της/του πρώην σας;

Fishbone - Bonin' in the Boneyard

7.  Τι μπορεί να αποτελέσει για σας έμπνευση για να γράψετε μουσική;

Τίποτα καινούργιο.

8.  Beatles ή Rolling Stones;

Ειλικρινώς δεν ήμαστε (τουλάχιστον συλλογικά) φαν ουδεμίας μπάντας εκ των δύο, αλλά αποδίδουμε περίσσιο σεβασμό στους πρώτους γιατί κάνανε εξυπνάδες, τους έχουμε διασκευάσει κιόλας.

 9.  Ο καλλιτέχνης οφείλει ή όχι να παίρνει θέση σε σημαντικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα της εποχής του;

Δυστυχώς ή ευτυχώς (πράγματι) πλέον το κάνει κι ας μην το επιδιώκει, οπότε καλό θα ήταν, τουλάχιστον έως ένα σημείο, να ξέρει τι λέει (κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τον λόγο του) και εν τέλει τι διάολο κάνει για να μην δίνει τροφή σε τάσεις που δεν υποστηρίζει.

 10.  Ποια ερώτηση που θα θέλατε να σας ρωτήσουν δεν σας έχει τεθεί μέχρι τώρα;

Αυτή.

11.   Τέλεια! Και τώρα απαντήστε την!

Αυτή.

Οι Bad Bid είναι μία επταμελής  progressive ska folk punk ανεξάρτητη μπάντα από την Αθήνα. Το πρώτο τους album κυκλοφόρησε το 2013, ενώ το Σεπτέμβριο του 2015 αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο. Μετρούν πάνω από 40 live σε Αθήνα και επαρχία στο ενεργητικό τους και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με ονόματα όπως οι Streetlight Manifesto, οι Dub Pistols και οι Flogging Molly. Περισσότερα για τη μπάντα εδώ και εδώ.

Σχετικά με τον αρθρογράφο

kaboomzine