Μουσική Συνεντεύξεις

Οι Illusion απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Kaboom

από kaboomzine

1.Γιατί παίζετε μουσική;

Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο μυστικό και δε θα σου πούμε τετριμμένα του τύπου “είμαστε φτιαγμένοι γι’ αυτό” ή “η μουσική είναι το μόνο πράγμα που μας ταιριάζει”. Μας γεμίζουν οι πρόβες, η σύνθεση κομματιών και η ενασχόληση με την μπάντα, οπότε κι επιλέξαμε να κάνουμε αυτό ακριβώς. 

2.Αν είχατε ναυαγήσει σε ένα νησί ποιον δίσκο θα θέλατε να είχατε πάρει μαζί σας;

Γιάννης: Ας ξεπεράσουμε το γεγονός ότι έχω ναυαγήσει και παρόλα αυτά έχω διάθεση να ακούσω μουσική...  Ο δίσκος που θα επέλεγα να έχω μαζί μου πάντως θα ήταν το “In Utero” από Nirvana. Γιώργος: θα ήθελα να έχω μαζί μου τον δίσκο των “Queens of the Stone Age “Like Clockwork” για 2 λόγους: Πρώτον γιατί είναι ένας από τους all time αγαπημένους μου δίσκους του οποίου κομμάτια ακούω ακόμα καθημερινά και δεύτερον γιατί είναι ο τελευταίος δίσκος που έχει παίξει ο Dave Grohl τύμπανα. Αλέξανδρος: “Dig out your soul” από Oasis. Από τα λίγα άλμπουμ που δε βαριέμαι να ακούω! Βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση δυστυχώς θα το "κάψω" κι αυτό σίγουρα...

3. Ποια ταινία θα θέλατε να είχατε επενδύσει μουσικά;

Θα θέλαμε πολύ να είχαμε γράψει μουσική για τους Jackass!

4. Με ποιον ήχο έχετε συνδυάσει την παιδική σας ηλικία;

Γιάννης: Η παιδική μου ηλικία είναι συνυφασμένη με πολλούς ήχους. Από τους ήχους της γειτονιάς που μεγάλωσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μέχρι τα ‘80s disco που άκουγε η μητέρα μου στο ραδιόφωνο και χόρευε μέσα στο σπίτι. Αν όμως έπρεπε να επιλέξω μόνο έναν, αυτός θα ήταν το intro των looney tunes! Γιώργος: Επειδή έτυχε να ακούσω την μουσική των Pink Floyd από πολύ μικρή ηλικία λόγω του πατέρα μου,νομίζω πως ο ήχος τους έχει συνδυαστεί άμεσα με την παιδική μου ηλικία. Αλέξανδρος: Τα στρουμφάκια (αλήθεια) κι έντεχνο που άκουγαν οι γονείς μου.

5. Με τι ποτό ή ψυχοτρόπες ουσίες ταιριάζει καλύτερα η μουσική σας;

Με νερό ή φυσικό χυμό πορτοκάλι... Εν όψει καλοκαιριού μπορεί και να ταιριάζει με milkshake φράουλα!

6. Ποιο τραγούδι θα τραγουδούσατε μεθυσμένοι έξω απ’ το σπίτι της/του πρώην σας;

Θα απαντήσουμε με ένα link

7. Τι μπορεί να αποτελέσει για σας έμπνευση για να γράψετε μουσική;

Μουσική γράφουμε κυρίως μέσα στο στούντιο που κάνουμε πρόβες. Συνήθως ένα κιθαριστικό riff είναι το έναυσμα για να δημιουργήσουμε μουσική. Πηγή έμπνευσης για εμάς είναι η καθημερινότητα, οι ήχοι της πόλης και η ψυχική κατάσταση που βρισκόμαστε την εκάστοτε στιγμή.

8. Beatles ή Rolling Stones;

Μεγάλη κουβέντα... Αγαπάμε πολύ και τα δυο συγκροτήματα, το καθένα για διαφορετικούς λόγους. Μας αρέσει πολύ η πιο pop προσέγγιση των Βeatles και η μεγάλη ευκολία που είχαν να γράφουν τόσα πολλά hit και τόσο ωραίες μελωδίες αλλά παράλληλα, μας αρέσει πολύ η μαγκιά που βγάζουν οι Stones, η αμεσότητα και η απίστευτη σκηνική τους παρουσία. Επομένως, δεν θα μπορούσαμε να επιλέξουμε μόνο μια μπάντα από τις δύο...

9. Ο καλλιτέχνης οφείλει ή όχι να παίρνει θέση σε σημαντικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα της εποχής του;

Γενικά όλοι οι άνθρωποι και όχι μόνο οι καλλιτέχνες, οφείλουν να έχουν κοινωνικοπολιτικές ανησυχίες και να παίρνουν θέση πάνω σε αυτές στην καθημερινότητά τους. Σε κάθε περίπτωση όμως, πιστεύουμε στην αυθεντικότητα του καλλιτέχνη και όχι στην επιτηδευμένη ενασχόλησή του με τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα. Όπως και να ‘χει, θα έπρεπε να σκεφτόμαστε όλοι λιγότερο το εγώ μας και περισσότερο το σύνολο.

10. Ποια ερώτηση που θα θέλατε να σας ρωτήσουν δεν σας έχει τεθεί μέχρι τώρα;

Απαριθμήστε μου τα 5 πιο ενοχλητικά πράγματα σε αυτήν την χώρα κατά την γνώμη σας...

11.Τέλεια! Και τώρα απαντήστε την!

1. Το κάπνισμα σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους 2. Πολιτικές παρατάξεις στις σχολές 3. Η κουλτούρα των μπουζουκιών4. Τα βύσματα 5. Οδηγοί λεωφορείων

Οι Illusion θα γιορτάσουν τον ένα χρόνο κυκλοφορίας του πρώτου τους album με ένα live στο six d.o.g.s. στις 9/7, όπου θα μοιραστούν τη σκηνή με τους Graviola και τους Valentine's Night. Στο live θα διατίθενται και 100 συλλεκτικές κασέτες.

Σχετικά με τον αρθρογράφο

kaboomzine