Βιβλίο

Kaboom #2. Περιεχόμενα και σημεία πώλησης.

από kaboomzine

Το δεύτερο έντυπο τεύχος του περιοδικού μας μόλις κυκλοφόρησε!

Και αυτήν τη φορά, καταπιαστήκαμε με τα κλασικά μας ενδιαφέροντα: την πολιτική θεωρία, που εν προκειμένω αφορά τον Μαρξ, τον Σουμπέτερ, τον Μπακούνιν, την Άρεντ, τον Λεφόρ, αλλά και το ζήτημα της πολιτικής ανυπακοής· την ψυχανάλυση, καθώς πήραμε μια εκτεταμένη συνέντευξη από τη Νασία Λινάρδου-Μπλανσέ για τις σχέσεις και τις ρήξεις μεταξύ της Βιολογίας και της Ψυχανάλυσης· τη λογοτεχνία, καθώς εκτός από την αναλυτική συνέντευξη του Βασίλη Αλεξάκη, στο τεύχος περιλαμβάνεται μια μελέτη της Αγγελικής Μούσιου για το μυθιστόρημα Η Ερωμένη της αλλά και ένα ολοκαίνουριο διήγημα του Παναγιώτη Κεχαγιά.

Επιπρόσθετα, όμως, σε αυτό το τεύχος επιχειρήσαμε κάτι καινούριο: να διαυγάσουμε ένα κομμάτι του παρόντος. Έτσι, συμπεριλάβαμε μια θεματική για το ίντερνετ, που αποτελείται από τρία κείμενα: τη μετάφραση μιας διάλεξης του Ιβάν Ίλιτς σχετικά με την κυβερνητική, το κριτικό σχόλιο του Αλέξανδρου Σχισμένου για το facebook, και την επισκόπηση της συζήτησης που διεξάγεται γύρω από τη μετα-αλήθεια από τον Βαγγέλη Δαρούσο.

~

Αναλυτικά τα περιεχόμενα και τα σημεία διανομής:

Editorial

Νασία Λινάρδου-Μπλανσέ: Ο άνθρωπος είναι ένα ζώο που η γλώσσα του αφαιρεί τη «φυσικότητα» (συνέντευξη για τις σχέσεις και τις ρήξεις Βιολογίας και Ψυχανάλυσης).

Άννα Μπουλογούρη: Η «δημιουργική απάντηση» του Σουμπέτερ στον Μαρξ.

Γιώργος Παπαοικονόμου: Η Hannah Arendt για το εκπαιδευτικό κύρος. Μεταξύ θνητότητας και γεννησιμότητας.

Γιώργος Σ. Βλάχος: Τι (δεν) είναι πολιτική ανυπακοή.

Λευτέρης Χουντουλίδης: Το θεολογικο-πολιτικό στο μεταίχμιο της πολιτικής νεωτερικότητας. Από την παρεμβολή του Schmitt στο ερώτημα του Lefort.

Στέφανος Ρέγκας: Αν ο Herr Bakunin ήξερε…: στοιχεία για τη διαμάχη Marx-Bakunin.

Ιβάν Ίλιτς: Πληροφορική εγγραμματοσύνη και το όνειρο της κυβερνητικής (μτφρ. Γιώργος Περτσάς)

+σχολιασμός του κειμένου από τους Ν. Ιωάννου, Π. Μπλέτσα, Γ. Περτσά.

Αλέξανδρος Σχισμένος: Η πολιτική ποιμαντική του Facebook.

Βαγγέλης Δαρούσος: Σημειώσεις για τη «μετα-αλήθεια».

Βασίλης Αλεξάκης: Αν δεν τα γράψω, τα πράγματα είναι λίγο σαν να μην υπάρχουν (συνέντευξη).

Αγγελική Μούσιου: Η Ερωμένη της, Ντόρα Ρωζέττη. Φίλες κι Ερωμένες στους δρόμους της Αθήνας. Χώρος, Ομοερωτική Επιθυμία και Χειραφέτηση.

Παναγιώτης Κεχαγιάς: Το Τρίτο Βιβλίο (διήγημα).

~

Σημεία πώλησης:

Αθήνα: Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο (Θεμιστοκλέους 37), Επί Λέξει (Ακαδημίας 32), Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων (Καλλιδρομίου 30), Πολιτεία (Ασκληπιού 1), Πρωτοπορία (Γραβιάς 5), Βοοks Plus (Πανεπιστημίου 37), Free Thinking Zone (Σκουφά 64), Βιβλιοπωλείο εκδόσεων redmarks (Ιουλιανού 67), The Bookloft (Πατριάρχου Ιωακείμ 44), Little Tree (Καβαλλότι 2), Λεξικοπωλείο (Στασινού 13), Έναστρον (Σόλωνος 101), Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πέρασμα (Ζ. Πηγής και Ισαύρων), ΙΑΝΟS (Σταδίου 24).

Θεσσαλονίκη: Ακυβέρνητες Πολιτείες (Αλ. Σβώλου 28), Κεντρί (Δ. Γούναρη 22), Μικρόπολις (Βενιζέλου και Β. Ηρακλείου 18), Πρωτοπορία (Λ. Νίκης 3),  Σαιξπηρικόν (Π. Ιωακείμ 8 &  Σκρα), Poeta (Αριστοτέλους 34), ΙΑΝΟΣ (Μεταμορφώσεως 18).

Πάτρα: Πρωτοπορία (Γεροκωστοπούλου 31-33).

Γιάννενα: Αναγνώστης (Πυρσινέλα 11).

Ναύπακτος: Adagio II (Ν. Μπότσαρη 10).

Σύρος: Βιβλιοπόντικας (Άνδρου 10, Ερμούπολη).

~

Αν θέλετε να διαβάσετε το Kaboom και τα παραπάνω σημεία διανομής δεν σας εξυπηρετούν, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected]

Σχετικά με τον αρθρογράφο

kaboomzine