Εκδηλώσεις

“Se l' aura spira” - η φωνητική μουσική από τον Μεσαίωνα στο Μπαρόκ

Το νεοσύστατο Κέντρο Παλαιάς Μουσικής ξεκίνησε τις δραστηριότητές του τον περασμένο Οκτώβρη στο Ωδείο Αθηνών.

Προσφέρει τον διετή κύκλο σπουδών «Η φωνητική μουσική από τον Μεσαίωνα στο Μπαρόκ» και αφορά νέους επαγγελματίες τραγουδιστές οι οποίοι επιθυμούν να εμβαθύνουν στο ρεπερτόριο του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης και του Μπαρόκ καθώς και στην ιστορική ερμηνεία.

Ο πρωτότυπος για τα ελληνικά προγράμματα σπουδών διετής κύκλος, περιλαμβάνει μαθήματα ερμηνείας φωνητικής μουσικής του μπαρόκ, μελέτη ρεπερτορίου, σύνολα παλαιάς μουσικής, μουσική του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης.

Διδάσκουν οι καθηγητές Άρης Χριστοφέλλης και Δημήτρης Κούντουρας καθώς και άλλοι καταξιωμένοι άνθρωποι του χώρου, όπως οι Ιάσονας Μαρμαράς, Γεράσιμος Χοιδάς και Μάρκελλος Χρυσικόπουλος.

Το σύνολο του Κέντρου Παλαιάς Μουσικής έχει προγραμματισμένες εμφανίσεις σε ιστορικούς χόρους της πόλης ενώ προάγει συνεργασίες με τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και με άλλους πολιτιστικούς φορείς.

Η εναρκτήρια συναυλία του κέντρου θα λάβει χώρα την 1η Φλεβάρη, ώρα 8μμ,στο Ωδείο Αθηνών ενώ τον Απρίλη (15/4, στη Γερμανική εκκλησία Αθηνών, Σίνα 68) παρουσιάζεται για πρώτη φορά μια συναυλία/αφιέρωμα στον γάλλο ποιητή και συνθέτη του Μεσαίωνα, Guillaume de Machaut, μια συναυλία υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.

“Se l' aura spira”  -πληροφορίες για τη συναυλία:

εναρκτήρια συναυλία του κύκλου σπουδών παλαιάς μουσικής

Έργα των Guillaume de Machaut, Orazio Vecchi, Sigismondo d' India, Claudio Monteverdi, A.Corelli, A.Vivaldi

*φωνητικό σύνολο του Κέντρου Παλαιάς Μουσικής: Στέλλα Κελλάρη, Θεοφανώ Μέλλιου, Αναστασία Μολυβδά, Ειρήνη Μπιλίνη-Μωραίτη, Δέσποινα Παναγιώτου, Όλγα Παπακωνσταντίνου, Αλεξάνδρα Πλέσσια

*μουσική προετοιμασία: Άρης Χριστοφέλλης - Δημήτρης Κούντουρας - φλάουτο με ράμφος / μπαρόκ φλάουτο - Ιάσων Μαρμαράς / τσέμπαλο – Άβα Μάζη / βιόλα ντα γκάμπα

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, 20:00, Ωδείο Αθηνών (Ριγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β’ 17)

Σχετικά με τον αρθρογράφο

Όλγα Παπακωνσταντίνου