Εκδηλώσεις Θέατρο

"Ο ήχος της απουσίας" από τις Τσιριτσάντσουλες

από kaboomzine

Οι Τσιριτσάντσουλες φέτος παρουσιάζουν τον "Ήχο της απουσίας", αποτελούμενο από δύο μονολόγους του Σταύρου Τσιώλη, τη «Δημοπρασία» και τη «Γυναίκα του αστροναύτη». Δύο κείμενα σπαρταριστά αλλά συγχρόνως γεμάτα απόγνωση, γραμμένα στο απαράμιλλο ύφος του Σταύρου Τσιώλη, καταιγιστικά, περίτεχνα κλιμακούμενα, αστεία μα και απελπισμένα, που αναφέρονται στον κύριο Αριστείδη και τη Γωγώ, δηλαδή τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που έρχονται αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα που προκύπτουν από τις επιλογές που έκαναν στη ζωή τους. Δύο σύγχρονοι μονόλογοι γραμμένοι στο απαράμιλλο ύφος του Σταύρου Τσιώλη, καταιγιστικοί, περίτεχνα κλιμακούμενοι, αστείοι μα και απελπισμένοι. Δύο ιστορίες ανθρώπων, που ενώ φαινομενικά δεν έχουν τίποτα κοινό, εξελίσσονται με φόντο την ίδια μουσική υπόκρουση: Τον ήχο της απουσίας.

Η υπόθεση:
Η δημοπρασία. Ο Αριστείδης επιχειρεί να φέρει σε πέρας μία μεταμεσονύκτια εκπομπή δημοπρασίας σε ένα τηλεοπτικό κανάλι που βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.
Η γυναίκα του αστροναύτη. Η Γωγώ είναι η γυναίκα του μοναδικού αστροναύτη της Ελληνικής Αστροναυτικής Εταιρείας. Η απροσδόκητη εμφάνιση ενός πλασιέ, την ημέρα της αναχώρησης του άντρα της για την πιο επικίνδυνη αποστολή του, θα αποτελέσει αφορμή για να εκφράσει τις αγωνίες και τους πόνους της.

Οι Τσιριτσάντσουλες πήραν αυτά τα έργα και προσπάθησαν, όπως λένε οι ίδιοι, να εξερευνήσουν τα όριά τους. Συνομίλησαν με τους ήρωες και προσπάθησαν να τους κατανοήσουν, ακόμα και να τους αγαπήσουν. Όπου ήταν δυνατόν, κράτησαν τις σκηνοθετικές οδηγίες που παραθέτει ο ίδιος ο Τσιώλης στο βιβλίο του (Σταύρος Τσιώλης «Θεατρικά» εκδ. Πανοπτικόν 2016) εκτός από τις περιπτώσεις που αυτό ήταν πρακτικά αδύνατο λόγω των ειδικών συνθηκών της παραγωγής. Το ίδιο έγινε και με τις περισσότερες από τις μουσικές επιλογές του. Αφέθηκαν στον ρυθμό των κειμένων κι έτσι είναι πλέον σε θέση να μας παρουσιάσουν τον «ήχο της απουσίας», μια παράσταση, που σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, παρουσίασε αρκετά διαφορετικές προκλήσεις από αυτές που έχουν αντιμετωπίσει στις έως τώρα παραστάσεις τους.

Πληροφορίες παράστασης:

Από τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 και κάθε Δευτέρα έως και τις 17 Δεκεμβρίου στο ΚΕ.Μ.Ε.ΘΕ.Τ-ομάδα Πείρα(γ)μα (Κοίλης 23, άνω Πετράλωνα). Ώρα έναρξης: 21:00. Η παράσταση διαρκεί 75΄.Το τηλέφωνο για τις πληροφορίες είναι το 6937998880.

Είσοδος ελεύθερη, έξοδος με ελεύθερη συνεισφορά.

Σκηνοθέται-ερμηνευταί: Μαρίνος Μουζάκης, Ντίνα Μαυρίδου
Χειριστής ψηφιακών οπτικοακουστικών συστημάτων-Αστροναύτης: Γιώργος Πετρόπουλος
Σκηνικός διάκοσμος-κοστούμια: Μαρία Μαρκοπούλου
Κινησιολογία: Ηρώ Κατσιφλώρου
Επεξεργασία και σύνθεση μαγνητοσκοπημένου υλικού: Μαρίνος Μουζάκης
Φωτογραφίες: Θεοφάνης Καραγεώργος
Υπεύθυνη παραγωγής: Ντίνα Μαυρίδου
Παραγωγή: Τσιριτσάντσουλες 2018

Ο ήχος της απουσίας-teaser from TSIRI WEB TV on Vimeo.

Οι Τσιριτσάντσουλες ευχαριστούν: τον Σταύρο και την Κατερίνα Τσιώλη, την ομάδα Πείρα(γ)μα, τον Κώστα Δεσποινιάδη, τον Αντώνη Τσιοτσιόπουλο και όλους όσους βοήθησαν στην παραγωγή αυτής της παράστασης.

Σχετικά με τον αρθρογράφο

kaboomzine