Δημιουργία

Πανελλήνιος διαγωνισμός διηγήματος από το Δίκτυο Ανταλλαγής & Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής

από kaboomzine

Πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος προκήρυξε το Δίκτυο Ανταλλαγής & Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής με θέμα συναφές με την αλληλεγγύη.
Ο διαγωνισμός παραμένει ανοικτός από τις 9 Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2015.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της αξίας της αλληλεγγύης σε μία κοινωνία που δοκιμάζεται από μια πρωτόγνωρη και πολυεπίπεδη κρίση. Ωστόσο, παράλληλα με τη λογοτεχνική απόδοση του προβληματισμού γύρω από το ζήτημα της αλληλεγγύης, ο διαγωνισμός στοχεύει σε απτά αποτελέσματα για άνεργους και άστεγους συμπολίτες μας, καθώς, τα δέκα καλύτερα διηγήματα θα συμπεριληφθούν σε ένα βιβλίο που θα εκδοθεί από τις εκδόσεις “Ταξιδευτής”, το οποίο θα διακινηθεί από ανέργους και άστεγους.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από τους: Χρισόφορο Κάσδαγλη, (συγγραφέα/δημοσιογράφο), Niemands Rose (συγγραφέα), Δημήτρη Νόλλα (συγγραφέα), Κώστα Παπαδόπουλο (υπεύθυνο των εκδόσεων “Ταξιδευτής”), Κρυσταλία Πατούλη (δημοσιογράφο), Πέτρο Στεφανέα (συγγραφέα) και την Τζένη Θεοφανοπούλου (εκπρόσωπο του Δικτύου Ανταλλαγής & Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής)

Όροι Συμμετοχής:
1. Το θέμα πρέπει να είναι συναφές με την αλληλεγγύη, στην ελληνική γλώσσα.
2. Το όριο των λέξεων ορίζεται στις 2.000.
3. Δεν υπάρχουν περιορισμοί εθνικότητας ή τόπου διαμονής του διαγωνιζόμενου
4. Τα διηγήματα που θα αποσταλούν δεν πρέπει να έχουν βραβευτεί σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό, να έχουν εκδοθεί ή δημοσιευθεί σε βιβλίο ή άλλο μέσο, έντυπο ή ηλεκτρονικό.
5. Κατώτερο όριο ηλικίας για συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η συμπλήρωση του 16ου έτους του διαγωνιζόμενου, την ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού.
6. Τα διηγήματα πρέπει να υποβληθούν με ψευδώνυμο και σε 7 δακτυλογραφημένα αντίτυπα. Σε εσώκλειστο σφραγισμένο φάκελο αναγράφεται το πραγματικό όνομα, η διεύθυνση, το τηλέφωνο και το email του διαγωνιζόμενου. Οι φάκελοι αυτοί δεν θα ανοιχτούν, παρά μόνο σε περίπτωση διάκρισης του διαγωνιζόμενου, ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχοντες παραμένουν άγνωστοι.
7. Τα διηγήματα να στέλνονται με απλό ταχυδρομείο (όχι συστημένα) στη διεύθυνση: Τζένη Θεοφανοπούλου, Υακύνθου 12 Αγία Παρασκευή, 15343.
*Τα έργα που δεν θα τηρούν τους παραπάνω όρους δεν θα κριθούν.

Βράβευση:
1. Τα δέκα καλύτερα διηγήματα θα εκδοθούν σε βιβλίο από τις εκδόσεις Ταξιδευτής, το οποίο θα διακινηθεί από ανέργους και άστεγους.
2. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι τις 20 Απριλίου 2015, σε εκδήλωση που θα διοργανώσει το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής.
3. Σε όλους τους διακριθέντες θα απονεμηθεί αναμνηστικό έντυπο συμμετοχής.

Σχετικά με τον αρθρογράφο

kaboomzine