Εκδηλώσεις

1/6: Εκδήλωση για τον τουρισμό+Cocktail Party στην ταράτσα του Nosotros

από kaboomzine

Συνεχίζοντας την κριτική ενασχόλησή μας με τις πολιτικές, κοινωνικές και ανθρωπολογικές προεκτάσεις του τουρισμού, η οποία εγκαινιάστηκε με τη θεματική του πρόσφατα εκδοθέντος τέταρτου τεύχους μας, διοργανώνουμε μια συζήτηση για τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που ανακινούνται μέσω του σύγχρονου τουρισμού και ιδιαίτερα πλατφορμών όπως το Airbnb. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην ταράτσα του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Nosotros (Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια), την Παρασκευή 1/6 στις 20:00.
Επιθυμούμε να θέσουμε στο πολιτικό τραπέζι ορισμένα ερωτήματα σαν τα ακόλουθα: τι σημαίνει για τις κοινωνίες μας ότι θέλουμε με την πρώτη ευκαιρία να «δραπετεύουμε» από την καθημερινότητά μας; Πώς εξηγείται το ότι η σύγχρονη τουριστική αγορά εμπορεύεται το «αυθεντικό βίωμα»; Πώς αλλάζει ο τουρισμός τις κοινωνίες και τις γειτονιές «υποδοχής»; Τι ρόλο παίζουν σε αυτή την αλλαγή οι σύγχρονες τουριστικές πλατφόρμες, όπως το Airbnb; Τελικά, γιατί, πώς και πόσο ταξιδεύουμε;
Τον διάλογο θα ανοίξουν με σύντομες εισηγήσεις ο Νίκος Ιωάννου (περιοδικό Βαβυλωνία), ο Δημήτρης Σούλτης (περιοδικό Kaboom) και ο Γιάννης Κτενάς (περιοδικό Kaboom).

Μετά τη συζήτηση, μη βιαστείτε να αποχωρήσετε! Θα ακολουθήσει πάρτυ για την ενίσχυση του περιοδικού στην ταράτσα του Nosotros. Με εκλεκτά ποτά, μπύρες και κοκτέιλ-έκπληξη. Τη μουσική θα διαλέγουν ως συνήθως οι Vlasis Gsun, Klimis Lkt και Captain Soup.

Σχετικά με τον αρθρογράφο

kaboomzine