Μουσική

Daughter, νεότητα και μπλε στην Αθήνα

Aνταπόκριση για το Kaboom: Γιάννης Αξιώτης

Τη στιγμή που ο ήλιος κρύφτηκε πίσω από τη θάλασσα και άφηνε τις τελευταίες του αχτίδες για άλλη μια φορά στην όμορφη Αθήνα, οι Daughter βγήκαν στη σκηνή. Δεν είναι πολύς καιρός που ακούω Daughter, ωστόσο ονειρευόμουν να δω τη μπάντα live. Μπορώ να πω ότι τους ‘’ερωτεύτηκα’’ από το πρώτο τραγούδι που άκουσα.

1

Οι Daughter αποτελούν μία Indie Folk μπάντα από την Αγγλία. Μέλη της η γλυκιά Elena Torna, ο Igor Haefeli και ο Remi Aguilella. H εικοσιεξάχρονη Elena μεγάλωσε στην Αγγλία, γράφει στίχους από την εφηβεία της, ξέρει να παίζει κιθάρα και φυσικά είναι ‘’ερωτευμένη’’ με τον Jeff Buckley. Ο Igor είναι ένας ταλαντούχος Ελβετός κιθαρίστας, ο οποίος αγάπησε το ταλέντο της Elena, αλλά και την ίδια, από την πρώτη στιγμή. Ο Remi έχει μεγαλώσει στη Γαλλία, παίζει ντραμς από τα εφτά του χρόνια και έφυγε για το Λονδίνο για να συνεχίσει τις σπουδές του στη μουσική και φυσικά στα τύμπανα. Εκεί λοιπόν, σε ένα πανεπιστήμιο του Λονδίνου, γνωρίστηκαν και οι τρεις τους. Η Elena και ο Igor έγιναν ζευγάρι και μοιράστηκαν τη δουλειά τους με τον Remi.

4

Ο πρώτος EP δίσκος τους, His Young Heart, δημοσιεύτηκε στις 6 Ιουνίου 2011, όταν ακόμα ο Remi δεν ήταν μέλος της μπάντας. Ο δεύτερος δίσκος τους, The Wild Youth EP, δημοσιεύτηκε λίγους μήνες μετά, στις 2 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή του Remi αυτή τη φορά. Την επόμενη χρονιά δημοσιεύεται το πρώτο τους single, Smother, που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Μετά από δυο χρόνια σκληρής δουλειάς, δημοσιεύουν και το πρώτο τους album, If You Leave, στις 18 Μαρτίου 2013. Με τα καινούρια τους τραγούδια δοκίμασαν και τις δυνάμεις τους στη σκηνή, αφού συμμετείχαν σε μεγάλα festival του εξωτερικού. Το δεύτερο album τους, Not To Disappear, κυκλοφόρησε στις 15 Ιανουαρίου 2016. Το συγκρότημα έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, σε χώρες της Ευρώπης (Ιρλανδία, Γαλλία, Κάτω Χώρες, Ελβετία, Αυστρία), αλλά και την Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

5

9

 

6

Η μπάντα λοιπόν ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο RELEASE ATHENS 2016, ένα τετραήμερο festival. Το RELEASE άνοιξε τις πόρτες στις 16:00. Πρώτος στη σκηνή βγήκε ο MOA BONES, ύστερα η IRENE SKYLAKAKI, CASS McCOMBS και στο τέλος της βραδιάς οι BEIRUT . Δεν μπορώ να ξεχάσω πως, όταν ξέραμε ότι θα βγουν οι Daughter πλησίαζε όλο και περισσότερος κόσμος προς τη σκηνή. Δε νομίζω πως ήμουν ο μόνος που ανυπομονούσε να τους δει αν κρίνω από το συνωστισμό που υπήρχε. Επίσης, δε θα ξεχάσω και τον ενθουσιασμό του κόσμου, όταν εμφανίστηκαν. Τα φώτα στη σκηνή ήταν κυρίως μπλε και ταίριαζαν πολύ με τη μουσική και τους στίχους των τραγουδιών. Τα τραγούδια που παίχτηκαν ήταν από τα δύο τελευταία τους album. Η μπάντα, με την ηρεμία και ταυτόχρονα την ένταση που εξέπεμπε πάνω στη σκηνή, μετέδιδε τέτοια συναισθηματική φόρτιση που δυσκολευόμουν να διαχειριστώ. Ένιωθα ευτυχία. Ήταν αυτό που ήθελα και χρειαζόμουν εκείνη τη στιγμή. Δε θα ξεχάσω το τραγούδι τους, Youth, που το τραγουδήσαμε όλοι μαζί με την Elena. Ήταν αυτό που από ό, τι φαίνεται είχε ανάγκη όλος ο κόσμος που ήταν εκεί.

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο

kaboomzine