Σημειωματάριο

Εκ της σύνταξης

από kaboomzine

Eυχαριστούμε εξαιρετικά όλους και όλες τους φίλους/ες του περιοδικού μας που τίμησαν με την παρουσία τους το πάρτυ μας. Είναι πάντα συγκινητικό ένα μικρό ακόμη, αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα όπως το Kaboom να δέχεται την αγάπη και την στήριξη τόσου κόσμου που σπάει τον τέταρτο τοίχο της οθόνης του υπολογιστή και βρίσκεται μαζί μας – το να συμβαίνει αυτό και επιπλέον να χορεύει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είναι, κατ’ελάχιστον, ευτυχής συγκυρία... Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε πιο δυναμικά, με πολλά σχέδια που ήδη αρχίζουν να υλοποιούνται και να περνούν από τις ηλεκτρονικές οθόνες στο κινηματογραφικό πανί και στο χαρτί.

Θα θέλαμε ωστόσο κι επί τούτου να ανακοινώσουμε την ομόφωνη απόφαση της σύνταξης του περιοδικού να διαθέσουμε μέρος των καθαρών εσόδων μας για την ενίσχυση των προσφύγων που τις μέρες αυτές συνεχίζουν να δοκιμάζονται δίπλα μας, στην πόλη αυτή που πρέπει να αποδείξει ότι είναι κάτι παραπάνω από το άθροισμα των κατοίκων της, με αγορά ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Αλλάζουμε τον κόσμο; Όχι. Είμαστε ένα εγχείρημα αυτοχρηματοδοτούμενο, στα σπάργανα, που μόλις κατάφερε να μην είναι ζημιογόνο και απλά, εξαιρετικά συντηρητικά, βιώσιμο: δεν θα μπορούσαμε, ως Kaboom, να προσφέρουμε κάτι περισσότερο και έχουμε πλήρη συναίσθηση αυτού.

Και γιατί το λέτε; Ακριβώς επειδή θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα. Μήνυμα που λέει πως εκεί που η φιλανθρωπία καθησυχάζει τις μικροαστικές ανησυχίες, η πολύμορφη και πολύτροπη αλληλεγγύη είναι η απάντηση, πως τρόποι, για όποιον είναι άνθρωπος, μπορούν να υπάρξουν. Από το πιο ταπεινό κι ελάχιστο δείγμα, όπως η δική μας συμβολή, έως το μεγαλύτερο και ιδανικότερο.

Τελειώνει η αλληλεγγύη στην χρηματική προσφορά; Όχι, ίσως όμως αρχίζει ή περνάει κι από εκεί. Θα θέλαμε με κάθε τρόπο να παροτρύνουμε, από το μικρό αυτό βήμα διαλόγου, στην κατεύθυνση της έμπρακτης αλληλεγγύης με κάθε δυνατό τρόπο, μέχρι που αυτή δεν θα χρειάζεται πια να δοθεί.

Συντακτική συνέλευση Κaboom, 25/09/2015

Σχετικά με τον αρθρογράφο

kaboomzine