Εκδηλώσεις

Έκθεση «Lappas Award Miners», Τεχνόπολη, 5-9 Απριλίου

από kaboomzine

Από το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Vagonetto στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Vagonetto, με την υποστήριξη της εταιρείας ELMIN BAUXITES Α.Ε. πραγματοποιεί έκθεση με τίτλο «Lappas Award Miners», στην αίθουσα «Παλαιoί Φούρνοι», στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 5 Απριλίου, παρουσία των καλλιτεχνών.

Η έκθεση περιλαμβάνει τα έργα των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό εικαστικής διαμονής που διοργανώθηκε από το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Vagonetto, σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία ολοκληρώθηκε με την απονομή του βραβείου «Γ. Λάππας». Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε η καλλιτέχνιδα Δανάη Κωτσάκη.

Για τέσσερις μέρες, στην αίθουσα «Παλαιοί Φούρνοι»,θα φιλοξενηθούν έργα χώρου installation art, video art, γλυπτικής καθώς και κατασκευές, που εμπνεύστηκαν οι καλλιτέχνες Κακλαμάνος Αλέξανδρος, Κωτσάκη Δανάη, Μωραΐτης Γιώργος και Σιψάς Ηλίας από τις καθημερινές εργασίες του «Μεταλλωρύχου» και αναδεικνύουν τους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς του επαγγέλματος με την καλλιτεχνική έκφραση.

Oι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν, μέσα από τις φωτογραφίες του George Adamos, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, θα συμμετάσχει με φωτογραφίες του και στο δεύτερο έντυπο τεύχος του περιοδικού μας, και το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο « LappasAward 2016», της Μαριάννας Πλωμαρίτη και του Νίκου Ευστρατιάδη, ξεχωριστές στιγμές από τη δημιουργική διαδικασία.

Τα έργα της πρώτης εικαστικής διαμονής στη χώρα μας, μεταφέρονται από τις εγκαταστάσεις της ELMIN BAUXITES Α.Ε. στην Άμφισσα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, καθώς τα μεταλλεία της Φωκίδας αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της βιομηχανικής ιστορίας, τόσο της περιοχής όσο και ολόκληρης της Ελλάδας.

Hέκθεση θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 9 Απριλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της έκθεσης, αλλά και την αντίστοιχη σελίδα στο facebook.

Σχετικά με τον αρθρογράφο

kaboomzine