Εκδηλώσεις

Το Kaboom στη Φαβέλα / Το Kaboom στον Μπερντέ

από kaboomzine

Το τέταρτο τεύχος του περιοδικού μας περιλαμβάνει δύο θεματικές: την κριτική στον σύγχρονο τουρισμό και το αφιέρωμα στα 50 χρόνια από τον Μάη του 1968. Και μπορεί ο φετινός Μάης να πέρασε, όμως η ενασχόλησή μας με τον γαλλικό Μάη συνεχίζεται, καθώς ήδη εξ αρχής είχαμε τονίσει ότι δεν επιθυμούσαμε το αφιέρωμά μας να έχει χαρακτήρα μουσειακής επίσκεψης ή μνημοσύνου. Το βασικό είναι να αναδείξουμε τη σημασία που έχει ο Μάης του '68 για εμάς σήμερα, στο πλαίσιο ενός προτάγματος ριζικής αλλαγής της κοινωνίας.

Έτσι, συνεχίζουμε τις συζητήσεις γύρω από το ζήτημα σε αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 20:30, θα βρεθούμε στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα στον Πειραιά (Ναυάρχου Βότση 11), για να συνομιλήσουμε για τον Μάη με τον Γιώργο Ν. Οικονόμου, διδάκτορα φιλοσοφίας, συγγραφέα και συνεργάτη του Kaboom και τον Γιώργο Καράμπελα, μεταφραστή του βιβλίου των Καστοριάδη, Λεφόρ και Μορέν Μάης του '68. Η ρωγμή.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 24 Ιουνίου στις 19:00 θα συμμετάσχουμε στο διήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Μπερντές στα Άνω Ιλίσια (Αράδου 55, Πλατεία Κύπρου), όπου ο Γιώργος Ν. Οικονόμου θα αναπτύξει τις σκέψεις του για το ζήτημα, βασισμένος και στο κείμενό του που περιλαμβάνεται στο νέο τεύχος μας. Φυσικά, και εδώ θα ακολουθήσει συζήτηση.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ και εδώ.

Σχετικά με τον αρθρογράφο

kaboomzine