Θέατρο

"Κάν’ το Σαν Τον Πρόσφυγα live show", από την ομάδα SuperMarket

από kaboomzine

Στο Ευρωπαϊκό σήμερα, εκατομμύρια πρόσφυγες αναζητούν καταφύγιο και τα απαραίτητα αγαθά. Πολλοί από αυτούς τερματίζουν με θάνατο ή με ορισμένη τύχη αυτή τους την προσπάθεια. Η κατάσταση προσελκύει τηλεοπτική κάλυψη και φυσικά φανατικό κοινό που ενδιαφέρεται να παρακολουθεί την προσφυγική Οδύσσεια. Προϊόν της παραπάνω κατάστασης είναι το “Κάν’ το σαν τον Πρόσφυγα”, ένα νέο ζωντανό show εικονικής πραγματικότητας.

Πληροφορίες Παιχνιδιού

Τι ακριβώς συμβαίνει στο “Κάν’ το σαν τον Πρόσφυγα”;

Κάθε  εβδομάδα, μέσω του show, δίνεται η δυνατότητα σε έναν/μία πρόσφυγα, να παίξει και να κερδίσει το έπαθλο της σωτηρίας του, δηλαδή τον απεγκλωβισμό του από τα σύνορα καθώς και την ασφαλή του μετακίνηση προς την ενωμένη Ευρώπη.

IMG_1500

Πως όμως γίνεται αυτό;

Απλούστατα, ο παίκτης- πρόσφυγας καλείται να ολοκληρώσει επιτυχώς μία σειρά εκρηκτικών δοκιμασιών, υποδυόμενος παράλληλα ένα γνωστό θεατρικό χαρακτήρα. Παραδείγματος χάριν ένας Σύριος, αναπαριστώντας τον Άμλετ, παίζει για τη δική του γη της Επαγγελίας, ενώ μια άλλη ανατολίτισσα Γκρούσα από τον Κύκλο με την κιμωλία του Μπρέχτ, διεκδικεί καταφύγιο στη σύγχρονη Ευρώπη, τόσο για την ίδια όσο και για το μωρό που κουβαλά. Μπορεί άραγε ο παίκτης να κλέψει τρόφιμα από Supermarket; Μπορεί να επιβιώσει από μια ενδεχόμενη επίθεση στρατιωτών; Μπορεί να αποχωριστεί κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο; Η σταδιακή κλιμάκωση των δοκιμασιών σκοπό έχει τη σφυγμομέτρηση των αντοχών του πρόσφυγα αλλα και την ψυχαγωγία του φιλοθεάμονος κοινού.

Καλωσορίσατε στο “Κάν’ το σαν τον Πρόσφυγα”.

IMG_1388

 

*Η δουλειά της ομάδας βασίζεται στην τρίτη πράξη του Κύκλου με την κιμωλία, του Bertolt Brecht και παρουσιάζεται στα πλαίσια του 3ου Scratch Festival την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 20:00, ενώ εισητήρια προπωλούνται εδώ.

***

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Αντωνίου

Σκηνογραφία: Σόνια Σαμαρτζίδου

Ενδυματολογία: Αννέτα Ιμπρισίμη

Μακιγιάζ: Φαίη Δασκαλοπούλου

Χορογραφία και Επιμέλεια Κίνησης: Δέσποινα Γκουγκουλιάνα

Μουσική Σύνθεση και Επιμέλεια: Νάγια Σιούλη

Επιμέλεια αφίσας και Video Editing: Ευάγγελος Δημόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δέσποινα Τουρλακίδου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νάσια Λάζου

Παίζουν: Εβίτα Αγαΐτση, Ελευθερία Δρακουλίδου, Ερατώ Καραθανάση, Ζωή Μυλωνάκη, Στέλλα Παπαδοπούλου, Σοφία Σασλή

*Το project διεξήχθη υπό την εποπτεία του Βίκτωρος Αρδίττη

***

Η νεοσύστατη ομάδα SuperMarket συντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015, από τελειόφοιτους του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Τα μέλη της, τα οποία προέρχονται από τις κατευθύνσεις Σκηνοθεσίας, Υποκριτικής, Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας, συμπράττουν και δημιουργούν την πρώτη τους οργανωμένη δουλειά, το "Κάν' το σαν τον Πρόσφυγα live show". Η ομάδα, έχει επίσης ασχοληθεί σε επίπεδο πειραματισμού και με άλλα κείμενα του νεοελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου. Το SuperMarket είναι ένας χώρος όπου καινοτόμα και κλασσικά προϊόντα πλασάρονται σε τυχαίους καταναλωτές, υπό το πρίσμα της χρησιμότητας, της επιβίωσης και της επικαιρότητας. Το καθένα από αυτά φέρει τη δική του ημερομηνία λήξης. Μετά το τέλος του ωραρίου του καταστήματος και αφού φυσικά συντελεστεί ο απαραίτητος απολογισμός, όσα προϊόντα περισσέψουν στο ράφι, θα λανσαριστούν και πάλι την επόμενη μέρα, προπαγανδίζοντας τις ίδιες απόψεις στο καταναλωτικό τους κοινό. SuperMarket και Θέατρο δύο ταυτόσημες δυνάμεις.

IMG_1556

 

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο

kaboomzine