Μουσική

Sebastien Tellier @ Fuzz 07/11/2014

Κατά τις δέκα και μισή, το βράδυ της Παρασκευής, ο Sebastien Tellier με τη μπάντα του ανεβαίνουν στη σκηνή του Fuzz. Φλοράλ πουκάμισο, φουλάρι, γυαλιά ηλίου και καπέλο με γείσο, ο Tellier μοιάζει σαν να βγήκε κατ’ ευθείαν από το youtube για να παίξει μπροστά στο Αθηναϊκό κοινό.

Η συναυλία αρχίζει δυναμικά με την προπερυσινή επιτυχία Cochon Ville, και αν εξαιρέσεις τους γυμνούς ηθοποιούς στο βίντεο, το κλίμα είναι ακριβώς το ίδιο. Το κοινό ζεσταίνεται από το πρώτο λεπτό. Συνεχίζει με το Divine, (γενικά δεν άφησε κανένα hit απ’ έξω) και τελειώνοντας με το στίχο “they try to find the milky way”, δείχνει το πιάνο του πάνω στη σκηνή και κάθεται να παίξει. 
 
Το θέαμα που προσέφερε ο Tellier ήταν ανώτερο των προσδοκιών μας. Κατ’ αρχάς είχε απίστευτη ενέργεια, τόση που μοίραζε και στον κόσμο από κάτω. Δεν έμεινε ακίνητος ούτε λεπτό, όσο δεν είχε κιθάρα πάνω του χόρευε, και κάθε λίγο πλησίαζε ακόμα πιο κοντά στο κοινό για να χορέψει. Που και που ξεδιψούσε με μπύρα μέχρι που κάποια στιγμή ένας υπάλληλος του μαγαζιού ανεβαίνει πάνω για να του προσφέρει ένα ποτήρι κρασί. Δεν θα μπορούσε να λείπει το κρασί από συναυλία Γάλλου καλλιτέχνη. Οπότε το απολαμβάνει μαζί με ένα cigarillo όπως είπε.
 
Οι μουσικοί, κορυφαίοι μουσικοί, ντραμς, εκπληκτικά κρουστά, μπάσο, πλήκτρα, το ζήσανε πάνω στη σκηνή το ίδιο. Όλη η συναυλία έμοιαζε με ένα καλοκουρδισμένο σόου με φαντασμαγορικά φώτα που άλλαζαν συνέχεια, χωρίς ούτε μια μικρή παύση στη μουσική που δεν χρειαζόταν. Αυτό που κρατάμε από αυτή τη βραδιά, πέρα από το ότι είδαμε ακόμα μια από τις καλύτερες συναυλίες φέτος, είναι μόλις έχουν παίξει το Kilometer και ο Tellier αναρωτιέται “τι να παίξουμε τώρα;”. Συνεχίζει “θα παίξουμε το ίδιο” και παίζουν το ίδιο κομμάτι διασκευασμένο σε διάφορες υποκατηγορίες ποπ, φανκ, ντίσκο μουσικής, μια για κάθε κουπλέ και ρεφρέν. Αποκορύφωμα.
 
Δεν ήμασταν το ’12 στο BIOS που είχε έρθει με ανώτερο δίσκο σαφώς για να συγκρίνουμε αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι περιμένουμε το Sebastien Tellier με τη μπάντα να επιστρέψουν στην Αθήνα με ανυπομονησία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο

Κωνσταντίνος Τσακμάζ