Μουσική

Τα 5 καλύτερα κωμικά τραγούδια όλων των εποχών!

Πάντα ήθελα να βάλω έναν τέτοιο τίτλο σε κείμενό μου. Ασφαλώς υπάρχουν και άλλα πολλά αξιόλογα τραγούδια κωμικού περιεχομένου, κάποια μάλιστα σίγουρα δεν τα έχω καν υπ’ όψιν μου. Οπότε μάλλον κάποια από αυτά θα είναι ακόμη καλύτερα και πιο αστεία από αυτά που περιλαμβάνονται σ’ αυτήν τη λίστα. Ο αποφασιστικός παράγοντας όμως είναι ότι αυτή τη λίστα την έφτιαξα εγώ. Όχι κάποιος άλλος. Άρα μπορώ να γράψω ό,τι θέλω. Επομένως αυτά είναι τα καλύτερα κωμικά τραγούδια όλων των εποχών, επειδή εγώ αυτά σκέφτηκα. Ακριβώς, σωστά καταλάβατε, αντλούν την αξία τους από το γεγονός ότι μου κατέβηκαν στο κεφάλι την ώρα που σκάλιζα τη μύτη μου σήμερα το πρωί στο γραφείο. Το γεγονός αυτό καθ’ αυτό τα κάνει τα καλύτερα. Δηλαδή αν τύχαινε να έχω καθαρή μύτη σήμερα το πρωί, θα μιλούσαμε τώρα απλώς για πέντε κωμικά τραγούδια. Και κανείς δεν θα άνοιγε να διαβάσει ένα κείμενο με έναν τέτοιο τίτλο. Παρά τρίχα. Ευτυχώς.

1)

Εντάξει, αναμενόμενο. Το τραγούδι που κλείνει την ταινία «Life of Brian» των Monty Python. Χιλιοακουσμένο και χιλιοσφυριγμένο, αλλά όταν αρχίζει να τραγουδά ο Eric Idle πάνω στον σταυρό δεν γίνεται να μη σου βγει ο καφές από τη μύτη απ’ τα γέλια. Αξεπέραστο.

 

2)

Τον William Shatner τον ξέρετε μάλλον από το Star Trek ή από το Boston Legal. Ε λοιπόν τραγουδάει κιόλας καμιά φορά. Ένα ανάλαφρο τραγουδάκι για τον χρόνο. Αφιερωμένο.

3)

Ο Hugh Laurie συνεχίζει τη βρετανική παράδοση που συνδυάζει τραγούδι και κωμωδία. Ένα τραγούδι για την ανιδιοτελή αγάπη και τα μυστήρια της ανθρώπινης καρδιάς.

4)https://youtu.be/B1BdQcJ2ZYY

Οι Νεοζηλανδοί Jemaine Clement και Bret McKenzie που απαρτίζουν τους «Flight of the Conchords» είναι μουσικοί που κάνουν κωμωδία ή κωμικοί που γράφουν μουσική. Το βασικό είναι ότι τα κάνουν και τα δύο τέλεια. Αξίζει να δείτε την ομώνυμη της μπάντας σειρά του HBO, μια από τις καλύτερες κωμικές σειρές όλων των εποχών (βλ. παραπάνω το γιατί). Μικρά σπαρταριστά (ωραία λέξη;) επεισόδια διανθισμένα με τραγούδια κάθε πιθανού μουσικού ύφους, με κοινή συνισταμένη το χιούμορ.

5)

Δεν γινόταν να μην μπει και ο Λούκι. Από τα άπειρα χιουμοριστικά του τραγούδια, αυτό είναι μακράν το αγαπημένο μου, ίσως για τον εντελώς σλάπστικ τελευταίο στίχο.

+ ένα bonus:

Δεν χρειάζονται συστάσεις. Κωμικό ταλέντο από τα λίγα. Ε, ναι, είστε τρελοί.

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο

Καπετάνιος Σούπας