Εγχειρήματα

Τι μαγειρεύει ο Άλλος Άνθρωπος στη Θεσσαλονίκη;

(*φωτογραφίες: Ευαγγελίνα Καριοφύλλη)

Την Κυριακή 14 Φλεβάρη συναντηθήκαμε στην Πλατεία Αριστοτέλους για να μαγειρέψουμε, αν και όχι μόνο γι’ αυτό: Η κοινωνική κουζίνα “Ο Άλλος Άνθρωπος” ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη με σκοπό να μείνει. Η πόλη θα συνεχίσει να ομορφαίνει κάθε βδομάδα. Μαγειρέψαμε, αγκαλιαστήκαμε, γελάσαμε και φάγαμε με φίλους που δεν είχαμε γνωρίσει πιο πριν.

Η ιδέα της κοινωνικής κουζίνας ξεκίνησε το 2011όταν είδαμε στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, ανθρώπους να ψάχνουν τα σκουπίδια για να μαζέψουν τρόφιμα που δεν μπορούν πια να αγοράσουν. Η πρώτη σχεδόν αυτονόητη δράση ήταν να μαγειρέψουμε από το σπίτι μας φαγητά και να τα μοιράσουμε στις λαϊκές. Ζητήσαμε από τους παραγωγούς να μάς δώσουν ένα προϊόν από τον πάγκο τους για να συνεχίσουμε την επόμενη μέρα. Αποφασίσαμε να μαγειρεύουμε ζωντανά το φαγητό στον κόσμο, τρώγοντας όλοι μαζί, για να έρθουμε πιο κοντά και να σπάσουμε την ντροπή που ένιωθε κάποιος όταν του μοιράζαμε μαγειρεμένο φαγητό”.

Επιπρόσθετα, στόχος της δράσης είναι να καταφέρνει να δίνει σε ανέργους που ασχολούνται καθημερινά με την κουζίνα, ό,τι χρήματα περισσεύουν από το ταμείο, καθώς και από τα διάφορα δρώμενα που γίνονται για την ενίσχυσή της.

*στις 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συναύλια, από τις 16:00 μ.μ, στην Πειραιώς 117, στο ACADEMY, με είσοδο ελεύθερη.

**για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ιστοσελίδα της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος»

«Μαζευόμαστε γιατί πιστεύουμε ότι είναι ουσιαστικό να προσπαθήσουμε να συνυπάρξουμε»

Σχετικά με τον αρθρογράφο

Ελευθερία Δρακουλίδου