Μουσική

Μια συναυλία για τον Θάνο. Για τα Διάφανα Κρίνα.

Η συναυλία που όλοι περιμέναμε από καιρό είναι γεγονός. Μετά από 6 χρόνια και άπειρες αναμνήσεις που μας έχουν αφήσει τα Κρίνα, οι Last Drive, Γιάννης Αγγελάκας και Διάφανα Κρίνα (με guest τον Αλκίνοo Ιωαννίδη) ενώθηκαν σε μια συναυλία για τον Θάνο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Στις 8 το stage του "Τεχνόπολις" άνοιξαν οι Last Drive. Γνωστοί στην ελληνική Ροκ σκηνή προετοίμαζαν το κοινό για το τι θα ακολουθούσε. Με ηλεκτρισμένους ήχους και κομμάτια από το νέο τους άλμπουμ έδωσαν τη σκυτάλη στον Αγγελάκα με την νέα του μπάντα.

pic1

Στις 9 βγήκε ο Γιάννης Αγγελάκας λέγοντας:

«Εδώ είμαστε καινούργιοι. Δεν είμαστε όλοι. Δεν είμαστε έτοιμοι. Αλλά θα παίξουμε με αγάπη για τον Θάνο και για σας.»

Η νύχτα άρχιζε ήδη να παίρνει φωτιά. Με γνωστά του κομμάτια, κυρίως απ’το δίσκο ‘’Η γελαστή ανηφόρα’’ μετέτρεψε τη συναυλία σε ένα μεγάλο γλέντι.

pic2

Στις 10 βγήκαν τα Διάφανα Κρίνα και μετά το ‘’Παράξενα νέα από κάποιο άλλο άστρο’’ βγήκε και ο Θάνος. Ο Θάνος Ανεστόπουλος λέγοντας :

«Ζούμε όση ζωή θελήσουμε να ζήσουμε. Είμαστε τα Διάφανα Κρίνα.»

pic3

Μια ασταμάτητη γιορτή ξεκίνησε. 2 ώρες Διάφανα Κρίνα. Αν το βρεις, Καθετί που ανασαίνει, Μέρες αργίας, Έγινε η απώλεια συνήθεια μας, Με ρωτούν οι χειμώνες, Γιορτή, Βάλτε να πιούμε είναι μερικά από τα τραγούδια που παίξανε και κάπου στη μέση της συναυλίας, εμφανίστηκε και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

pic4

pic5

pic6

Όσοι βρέθηκαν και θα βρεθούν σήμερα (11/09) στο live καταλαβαίνουν πως η συγκίνηση και η ένταση για ένα τόσο μεγάλο συγκρότημα και ένα τόσο ωραίο live δεν περιγράφονται ούτε με λέξεις ούτε με εικόνες. Παρ’ολ’αυτά για όσους δεν μπόρεσαν να βρεθούν ας ρίξουν μια ματιά στα βίντεο παρακάτω.

Σχετικά με τον αρθρογράφο

Κλήμης Λακιώτης