Μουσική

Filament Fest 2+3 Ιανουαρίου

 

 
Παρασκευή βράδυ και ο κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται στο An στα Εξάρχεια όπου το Filament fest, ένα διήμερο μουσικής που διοργανώθηκε από το Filament Zine για να γιορτάσει την έντυπη κυκλοφορία του ετοιμάζεται να ξεκινήσει.
 
Το φεστιβάλ έκανε την καλύτερη δυνατή αρχή με την garage-punk μπάντα Nerrves (Αθήνα). Ένταση, παραμόρφωση και διάθεση για σωστό θόρυβο συνέθεσαν τα σωστά στοιχεία για την πιο δυνατή, νευρική αρχή. Nerrves, όνομα και πράγμα.
 
 
 
 
 
 
 
Η βραδιά συνεχίστηκε με ψυχεδελικό ροκ από τους Velvoids (Αθήνα)
 
 
 
 
 
 
και τους Alien Mustangs από Θεσσαλονίκη, μπάντα που αναμένουμε να ξαναδούμε σύντομα.
 
 
 
 
 
 
Μετά από σχεδόν 3 ώρες μουσικής η οικοδέσποινα της βραδιάς και υπεύθυνη του project Filament, Κατερίνα Τριχιά, ανακοινώνει το surprise act της βραδιάς που είναι ΟΙ ΧΑΡΟΙ.
 
 
Κορυφαίοι οι Χάροι με highlight της βραδιάς το κούρεμα γουλί on stage ενός φίλου της μπάντας ενώ διάβαζε ποίηση από ένα κομμάτι χαρτί τετραδίου. Ψυχεδέλεια στο μεγαλείο της και συνολικά τρομερή εμπειρία όλο το event στο γεμάτο An.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι δεν θα είχε καμία απολύτως σχέση με την προηγούμενη καθώς ξεκίνησε με τους Wham Jah (Αθήνα), ένα τρίο που μας χάρισε μια ώρα πειραματικής noise punk με στοιχεία από μέταλ αλλά και τζαζ αυτοσχεδιασμούς, κάτι που οι ίδιοι θέλουν να αποκαλούν zombie rock. Ήταν μια μοναδική ηχητική εμπειρία ανεξαρτήτου ονόματος.
 
 
 
 
 
Συνεχίσαμε με Rita Mosss, δηλαδή ένα δίδυμο ντράμερ και μπασίστα που κατάφεραν να κρατήσουν αμείωτη την ένταση κινούμενοι στο ίδιο σχεδόν μοτίβο.
 
 
 
 
 
 
 
 
Έπειτα, και αφού έστηναν τον εξοπλισμό τους ένα τέταρτο, ίσως περισσότερο, ανέβηκαν στη σκηνή η HAU από την Κρήτη που ομολογουμένως έσβησαν αρκετές συχνότητες από τα αυτιά μας για πάντα. Άξιζε παρ’ όλα αυτά.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Γενικά η βραδιά ήταν μια ωδή στη noise μουσική και είδαμε άρτια δεμένα σχήματα, εμφανίσεις - performance, αυτοσχεδιασμούς και όλα αυτά με πολύ καλό ήχο.
 

 Για άλλη μια φορά φτάνει η ώρα του surprise act της δεύτερης μέρας του φεστιβάλ οι οποίοι δεν ήταν άλλοι από τους Idiot Stroszek με guest ντράμερ τον Adam_is. Ο τελευταίος ντυμένος πριγκίπισσα, ως Ada πλέον, κέρδισε το βραβείο Miss Black Metal 2014 και το παρέλαβε από τον πρόεδρο της επιτροπής Νικόλα Μαλεβίτση. Έπειτα οι Idiot Stroszek φορώντας full face μάσκες,  έπαιξαν ένα εκρητικό σετ, τι άλλο, black metal. Και θόρυβο φυσικά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Συνολικά, ο εορτασμός ενός έτους Filament zine με αυτή τη διήμερη γιορτή μουσικής έδειξε ότι η δυνατή εγχώρια μουσική σκηνή που έχουμε έχει υποστηρικτές και έφερε κοντά μουσικούς και μουσικόφιλους. Το Filament fest αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και χρειαζόμαστε περισσότερες παρόμοιες προσπάθειες. Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν σε αυτό το γεγονός. Αναμένουμε και άλλα!
 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο

Κωνσταντίνος Τσακμάζ